terug

De stemmen worden geteld!

Gemeente Maasgouw

De stembureaus voor de verkiezing van het Europees Parlement zijn gesloten en het tellen is begonnen. In Maasgouw wordt centraal geteld. Dit betekent dat op donderdagavond, na het sluiten van de stembureaus, in het stemlokaal een eerste telling is gedaan. Vandaag, vrijdag 7 juni, worden alle stemmen op de kandidaten geteld. Dit doen we op één locatie: de Andreashal (Europlein 7) in Maasbracht.
Het tellen van de stemmen is vandaag om 9 uur begonnen en is openbaar voor iedereen. Je mag het telproces niet hinderen. Het tellen wordt uitsluitend verricht door leden van het stembureau en tellers die zijn benoemd of aangewezen door de gemeente.

Bij de Europese verkiezingen wordt er op verschillende dagen gestemd. Daarom mag de uitslag op gemeenteniveau pas bekend gemaakt worden als alle stembussen in Europa gesloten zijn. Daarom wordt de uitslag pas op maandag 10 juni bekendgemaakt bij een openbare zitting. Deze zitting van het gemeentelijk stembureau begint om 10 uur in de Raadszaal in het gemeentehuis. Ook hier mag iedereen
bij aanwezig zijn. Daarna staan de uitslagen op onze website.

Na het publiceren van de uitslag, kan er bezwaar gemaakt worden via de website van de Kiesraad. De Kiesraad stelt de definitieve uitslag vast in een openbare zitting op woensdag 19 juni om 11:00 uur.


Deel dit bericht: