terug

Wandeltocht van 5 kilometer door en rond het witte stadje Thorn

Datum:Woensdag 19 Juni 2024
Locatie:Om 14:00u in Thorn - parkeerplaats aan de Waterstraat (bij de Grote Hegge)
Georganiseerd door:KBO Maaskernen
Op  woensdag 19 juni 2024. Aanvang 14.00 uur.

Woensdag 19 juni gaan we samen wandelen door en rond het witte stadje Thorn. Wij vertrekken om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats aan de Waterstraat (bij de Grote Hegge) in de richting van wandelknooppunt 61. Wij lopen door het centrum van het witte stadje Thorn via de Hofstraat, Hoogstraat, Kerkberg, Wijngaarden en Daalstraat. Wij passeren de prachtige Abdijkerk en het Gemeentemuseum het Land van Thorn. Bij wandelknooppunt 60 gaan we linksaf de Holstraat omlaag. Na de Beekstraat wandelen wij langs de Itterbeek. Wij volgen een rustig pad door het dal van de Itterbeek. Daarna steken wij de drukke Ittervoorterweg over en bij de St. Hubertuskapel gaan we rechtsaf. Wij passeren de Kapel Onder De Linden. Hier kunnen wij koffie/ thee met vlaai nuttigen. Iedereen betaalt zijn eigen consumptie. Na de wel verdiende pauze zetten wij onze wandelroute voort. Wij passeren de St. Antoniuskapel, de Barbarakapel en de familiekapel. Wij wandelen terug naar het centrum van Thorn door buurtschap Baarstraat. Daarna lopen wij door het witte stadje met zijn beklinkende straten terug naar het startpunt.

In verband met reserveren van de accommodatie voor de koffiepauze is aanmelding noodzakelijk. U kunt zich tot 12 juni aanmelden bij:
Piet Leijendeckers telefoon 572313 of per mail Piet-leijendeckers@outlook.com en bij Theo Hendrix telefoon 462219 of per mail trjhendrix@outlook.com .

Bij slechte weeromstandigheden gaat de wandeltocht niet door. Wij hopen echter dat de weergoden ons gunstig gezind zijn.

Let op: Deelnemen aan deze wandeltocht is op eigen risico. De KBO afdeling Maaskernen kan men niet aansprakelijk stellen.


Deel dit bericht: