terug

Internationale Vrouwendag in het Munttheater met 365 DAGEN IK

Op vrijdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag een dag waarop vrouwen over de hele wereld worden geëerd. Het Munttheater zal het toneel zijn van een bijzondere avond ter ere van Internationale Vrouwendag. Er staat een pakkende theaterspecial op het programma die mooi aansluit op deze bijzondere dag: 365 DAGEN IK. Speciaal voor Internationale Vrouwendag op 8 maart, zijn de kosten voor een ticket nog maar €8,- met de kortingscode: vrouw.


Internationale Vrouwendag staat dit jaar in het teken van ‘Eén Wereld, Duizend Vrouwen.’ Een thema dat gaat over de verschillen én overeenkomsten tussen vrouwen uit verschillende culturen. Dit sluit perfect aan bij de voorstelling 365 DAGEN IK, waarin Naeeda Aurangzeb ons meeneemt in het verhaal van een vrouw van kleur, die Nederland beschrijft vanuit haar ogen.


365 DAGEN IK
Op 8 maart geeft journalist, presentator en schrijver Naeeda Aurangzeb ons een kijkje in haar leven. Ze neemt je mee in het verhaal van een vrouw van kleur, die Nederland beschrijft vanuit haar ogen. Toen Naeeda drie jaar was, verhuisde ze vanuit Pakistan naar Nederland. #metoo, protesten tegen de verplichte hoofddoek en institutioneel racisme zijn voor haar geen headlines uit de kranten, maar doorleefde onderwerpen. In de theaterspecial 365 DAGEN IK neemt ze ons mee in wat deze met háár doen, gecombineerd met een flinke dosis humor.
Eerder schreef Naeeda Aurangzeb de boeken 365 dagen Nederlander en Ha, lekker ding - 365 dagen vrouw over alledaags racisme en seksisme. Deze staan vol met verschillende anekdotes over wat ze als Nederlander van kleur en als vrouw meemaakt. Deze anekdotes uit haar boeken vormen de basis van de voorstelling 365 DAGEN IK. Dat wat niet gezegd wordt in haar boeken krijgt alle ruimte in deze voorstelling.


Bijzondere avond
Een bijzondere avond dus over het zijn van een vrouw in deze tijd. Het thema sluit perfect aan bij internationale Vrouwendag. Alle vrouwen zijn uniek en verschillend, maar hebben ook zoveel overeenkomsten. Ga mee met het verhaal van Naeeda Aurangzeb en sta stil bij deze bijzondere dag die in het teken staat van de vrouw. Natuurlijk zijn ook mannen van harte welkom deze avond.

Aanvang van het programma is 20:15 uur. Tickets zijn verkrijgbaar via de Theaterkassa en de website van het Munttheater. Speciaal voor Internationale vrouwendag op 8 maart, zijn de kosten voor een ticket nog maar €8,- met de kortingscode: vrouw. Voor meer informatie en tickets: https://www.munttheater.nl/agenda/365-dagen-ik-naeeda-aurangzeb


Deel dit bericht: