terug

Op verzoek gedeeld.

Werkgroep Leef Linne

Vandaag ging ik de boodschappen doen bij Boon in Linne.

Graag deel ik mijn beleving met iedereen die in Linne woont en die er nog niet is geweest.
In de wereld van alledaagse drukte is Boon Supermarkt in Linne namelijk niet zomaar een plek om boodschappen te doen. Het is jouw ‘geluksboon’ voor elke maaltijd, een oase van warmte en verbinding te midden van de dagelijkse rush.

Bij binnenkomst word ik begroet met de geur van verse gerechten, waar een vriendelijke man staat te koken en me uitnodigt om te proeven. Jammie….

Al snel schuiven er ook twee reizende Brabanders aan en geef ik tips over de omgeving en praten we weer over het weer. Witte geit? Houdoe…

Terwijl ik mijn weg vervolg door de winkel, groet ik Erik, de eigenaar, met een glimlach van erkenning voor het harde werk dat hij heeft verricht om deze plek te creëren. Zijn team krijgt steeds meer vorm.
Bij de kassa maak ik een praatje met een wijze oudere man, die al 15 jaar van zijn pensioen geniet, en zijn ervaringen deelt over het leven.

Buiten kom ik een oude bekende tegen en delen we samen verhalen over hoe het met ons beiden gaat, terwijl ik geniet van het gevoel van verbondenheid.

En tussen al deze momenten door, vergeet ik bijna dat ik ook nog eens de weekboodschappen hebt gedaan.

Dus hier is een advies aan elke gemeente: sluit de lokale winkels eens drie maanden lang. Want pas wanneer je de warmte, het persoonlijke contact en de betekenis van deze plekken mist, zul je de onschatbare waarde ervan echt waarderen wanneer ze weer opengaan.

Belaef de zin van ’t laeve in Lin!!


Deel dit bericht: