terug

Parochienieuws

Parochiekerk H. Martinus Linne

Administrator (plaatsvervangend pastoor): deken G. Lauvenberg
tel.: 046-4491284 of 06-13819886 e-mail: deken@christussalvator.nl
Kapelaan S. Joseph tel. 046-4491296 of 06-85292690 e-mail: sabintmy@gmail.com

Op onderstaande site van de Parochiefederatie kunt u wekelijks een uitgebreide Nieuwsbrief lezen: http://rafael-parochie.nl
Kerkbijdrage, misstipendia, giften: Rekeningnummer H. Martinus Linne:
NL30 RABO 0129301388
 


OPGEVEN VAN MISINTENTIES
Minstens 3 weken van tevoren als volgt opgeven: een briefje met de voornaam en naam voor wie de intentie bestemd is en de datum met €. 30,- (weekend en feestdagen) in envelop inleveren bij: mevrouw G. Schuren (Grotestraat 33) of bij Mw. M. Goossen (Gelreplein 30).


LITURGISCHE KALENDER
Zondag 2 juni: Sacramentsdag
10.00u: H. Mis en processie in Brachterbeek
Zaterdag 8 juni: 10e zondag door het jaar
19.15u: Kerkkoor St. Martinus
Gest Jrd Truus Herfs
Zondag 16 juni: 11e zondag door het jaar
09.30u: M. Mis in Brachterbeek
11.00u: H. Mis in Maasbracht


TOCH WEL EEN BEETJE EMOTIONEEL, ZO'N AFSCHEID
Je neemt een rationeel besluit en daar sta je dan ook achter. Zo waren er voor mij allerlei rationele overwegingen om met emeritaat te gaan en afscheid te nemen van de parochie waar ik zo lang geweest ben. Ik werd in 1981, op 13 juni, priester gewijd samen met acht andere diakens. Ondertussen zijn we 43 jaar verder en van de 9 wijdelingen van toen zijn er enkelen overleden, één is er uitgetreden, anderen lopen al jaren in de ziektewet. Inmiddels hebben de "overlevenden" allemaal de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Alleen de deken van Venlo en ikzelf waren nog actief in de parochie.

De dag van het afscheid was wel hartverwarmend. Veel mensen in de kerk en daarna bij de receptie in de Spil. Mijn 3 broers en 2 zussen met hun partners. Warme woorden van deken Lauvenberg op het einde van de H. Mis en van het kerkbestuur tijdens de receptie en ook van veel mensen die toch een persoonlijke boodschap hadden. Veel kaartjes en lieve attenties. Een prachtig gezongen H. Mis door de koren van Maasbracht, Brachterbeek, Linne en Stevensweert (waarvoor hartelijke dank!). Een heel mooi cadeau van het kerkbestuur: een icoon van de H. Rafaël, onze parochiepatroon. Die zal een ereplaats krijgen in mijn nieuwe woning. Zo blijf ik ook in de toekomst verbonden met de parochie.
En terwijl dat allemaal gebeurt denk je dan: "Waarom ga ik eigenlijk weg?" En je pinkt stilletjes een traantje weg. Maar toch weet je: "Het is goed geweest; het is nu tijd dat een ander de fakkel overneemt". Hopelijk voor de parochie duurt dat niet te lang!

En nu is het tijd om nog een heleboel administratieve dingen af te handelen bij de oude en nieuwe gemeente, bij de ziektekostenverzekering, andere verzekeringen en noem maar op. Dingen opzeggen hier, nieuwe afspraken maken ginder, etc. En dan inpakken, want op 6 juni staat de verhuiswagen voor de deur! Veel dingen wegdoen, want ik ga een stuk kleiner wonen. Wat neem je mee? Wat laat je achter? Baily neem ik in elk geval mee. Zij zal Maasbracht, de visboer, Jaggers en de frituur van Lars Boom (haar geliefde bedeplaatsen) wel missen en ook haar vele viervoetige en tweevoetige vrienden.
Het is mooi geweest. Ik ben dankbaar dat ik hier mocht zijn en draag u allemaal mee in mijn hart en in mijn gebed!

Pastoor L. Creemers

En ja: dit was tevens mijn laatste bijdrage in het Linner Nuuts.


BELANGRIJKE WIJZIGINGEN IN HET PASTOORLOZE TIJDPERK
Vanaf 1 juni zijn er enkele belangrijke wijzigingen in onze parochie:
  • Deken Geert Lauvenberg van Susteren zal optreden als "administrator", d.w.z. plaatsvervangend pastoor. Hij wordt daarbij geassisteerd door kapelaan Sabin Joseph. U vindt hun gegevens op bladzijde 1.
  • Afspraken voor doopsels, huwelijken, uitvaart: contact opnemen met deken Lauvenberg.
  • Misintenties moeten een maand van tevoren worden opgegeven via de bekende kanalen.
  • Uiteraard hopen we dat er zo spoedig mogelijk een nieuwe pastoor benoemd zal worden.


GRATIS ABONNEMENT OP DE WEKELIJKSE DIGITALE NIEUWSBRIEF
Wenst u wekelijks de gratis digitale Nieuwsbrief van de Parochiefederatie te ontvangen, dan kunt u zich daarvoor aanmelden op dit mailadres: info@rafael-parochie.nl
 


Deel dit bericht: